Burger med blåmuggost, crème fraîche-saus og hurtigsyltet agurk

Bedre burger skal du lete lenge etter!

Ingredienser

Burger med blåmuggost

  • 4 stk Burger
  • 100 g Blåmuggost
  • 4 stk Hamburgerbrød
  • 1 pose Ruccula

Hurtigsyltet agurk

  • 1 stk Agurk
  • 0,5 dl Hvitvinseddik eller eplesidereddik
  • 1 dl Sukker
  • 1,5 dl Vann

Crème fraîche-saus

  • 2 stk Sjalottløk
  • 1 dl Crème fraîche
  • 1 neve Frisk timian
  • 1 klype Flaksalt

Slik gjør du

  1. Grill eller stek burgerne på høy varme i 2-3 minutter på hver side. La dem hvile i 5-6 minutter.
  2. Legg et stykke ost på hver burger mot slutten av steketiden, slik at den smelter utover.
  3. Varm burgerbrødene og server de toppet med crème fraîche-saus, ruccula, en burger og sløyfer av syltet agurk.
  4. Fjern endene på agurken og skjær den i tynne skiver på langs med en ostehøvel. Legg dem i en skål.
  5. Kok opp eddik, sukker og vann. Når sukkeret har løst seg opp, heller du laken over agurken og lar den stå i 30 minutter før servering.
  6. Del sjalottløken i to og grill den hel til den er myk og karamellisert.
  7. Kjør sammen sjalottløk, crème fraîche og timianblader i en foodprosessor og smak til med salt.