Beefburger med blåmuggost, crème fraîche-saus og hurtigsyltet agurk

Beefburger med blåmuggost, crème fraîche-saus og hurtigsyltet agurk

Bedre burger skal du lete lenge etter!

Ingredienser

Beefburger med blåmuggost, crème fraîche-saus og hurtigsyltet agurk

  • 4 stk Beefburgere
  • 1 stk Agurk
  • 0,5 dl Hvitvinseddik eller eplesidereddik
  • 1 dl Sukker
  • 1,5 dl Vann
  • 2 stk Sjarlottløk
  • 100 g Blåmuggost
  • 1 dl Creme fraiche
  • 1 neve Frisk timian
  • 1 klype Flaksalt
  • 4 stk Brioche hamburgerbrød
  • 1 pose Ruccola

Slik gjør du

  1. Varm opp grillen. Fjern endene på agurken og skjær den i tynne skiver på langs med en ostehøvel. Legg dem i en skål. Kok opp eddik, sukker og vann. Når sukkeret har løst seg opp heller du laken over agurken og lar den stå i 30 minutter før servering.
  2. Del sjalottløken i to og grill den hel til den er myk og karamellisert. Grill burgerne over direkte varme. Legg et stykke ost på hver burger mot slutten av steketiden slik at den smelter utover. Grill hamburgerbrødene raskt med snittsiden ned for å få fine grillstriper.
  3. Kjør sammen sjalottløk, crème fraîche og timianblader i en foodprosessor og smak til med salt. Server hamburgerbrødene toppet med crème fraîche-saus, ruccula, en burger og sløyfer av syltet agurk.