Beefburgere med karamellisert løk

Beefburgere med karamellisert løk

Den beste burgeren lager du selv på grillen. Beefburgere med karamellisert løk, bacon og søtpotetfries kan anbefales på det varmeste.

Ingredienser

Beefburgere med karamellisert løk, bacon og søtpotetfries

  • 2 pakker Dagens Beefburger
  • 2 store Søtpoteter (evt. 3 små)
  • 1,5 ss Olivenolje
  • Flaksalt
  • 1 pakke Bacon
  • 2 stk Gule løk
  • 1 pakke Dagens Cheddar skivet
  • 4 stk Dagens burgerbrød broiche
  • 1 boks Aiolo
  • 1 pakke Ruccula
  • Sylteagurk

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Skrell søtpotetene, skjær dem i tynne skiver og deretter i staver. Legg dem på en bakepapirkledd stekeplate, hell over oljen og 1⁄2 ts salt og vend det sammen. Spre dem utover platen og bak dem til de er sprø og gylne, ca. 30 minutter.
  3. Stek baconet sprøtt på middels til høy varme. Spar på stekefettet og legg baconet til side på et tørkepapir.
  4. Skru ned varmen til middels, skjær løken i tynne skiver og stek den i baconfettet til den er karamellisert og myk, men ikke blitt brunet, ca. 20 minutter.
  5. Grill burgerne først over direkte varme på begge sider for å få en perfekt grillskorpe. Deretter griller du dem ferdig over indirekte varme. Legg på osten mot slutten så den smelter på burgeren.
  6. Varm brødene raskt på grillen. Server burgere med bacon, aioli, karamellisert løk, ruccula og sylteagurk.