Burger med pastinakkchips og apetina-dip

Universaloppskrift - passer til din favorittburger!

Ingredienser

Pastinakkschips

  • 5 stk pastinakker
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 ts flaksalt

Burger

  • 4 valgfrie burgere
  • 4 valgfrie burgerbrød
  • 4 blader crispi salat

Apetina-dip

  • 1 pk. Apetina
  • 0,5 fedd hvitløk
  • 1 dl yoghurt naturell
  • 0,5 ts flaksalt
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 sitron
  • 2 ss finhakket gressløk
  • 0,5 ts Chili Explosion

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 180 grader over- og undervarme.
  2. Skrubb eller skrell pastinakkene, skjær dem i to på tvers, deretter i omtrent like store staver på langs.
  3. Vend stavene i oljen og legg dem på et stekebrett. Spre dem godt utover så ingen overlapper. Strø på salt og bak dem i ca. 40 minutter til de er gylne og sprø i kantene.
  4. Grill burgeren slik du ønsker, og anrett i burgerbrød med apetina-dip og salat.
  5. Rør sammen finhakket hvitløk, yoghurt og salt i en skål. Smuldre i apetinaen og mos blandingen grovt med en gaffel.
  6. Rør inn olje, ca. 1 ts sitronsaft og halvparten av gressløken. Smak ev. til med mer sitronsaft og salt.
  7. Server toppet med litt ekstra olje, resten av gressløken, finrevet sitronskall og chilipulver.