Chorizoburger med tomatrelish

Chorizoburger med tomatrelish

Er du glad i mat med masse smak? Prøv chorizoburger med tomatrelish og grillet grønnkålsalat.

Ingredienser

Burgere og salat

  • 2 pk Dagens Chorizoburger
  • 1 pk Grønnkål (hele blader)
  • 1 ss Olivenolje
  • 4 skiver Ridderost
  • 4 stk Dagens burgerbrød brioche
  • 50 g Grana padano
  • Flaksalt
  • Nykvernet pepper
  • 1 pk Ruccula
  • 1 stk Gul løk

Tomatrelish

  • 4 stk Tomater
  • 2 stk Sjalottløk
  • 2 ss Eplesideeddik
  • 1,5 ss Brunt sukker
  • 1/4 ts Malt kanel
  • 1/4 ts Malt allehånde
  • 1/4 ts Nykvernet pepper

Hurtigsyltet rødløk

  • 0,5 dl Eplesidereddik
  • 1 dl Vann
  • 0,5 ss Sukker
  • 1 ts Flaksalt
  • 0,5 stk Rødløk

Slik gjør du

  1. Riv av stilkene på grønnkålen og vend bladene i olje.
  2. Grill burgerne først over direkte varme på begge sider for en perfekt grillskorpe. Deretter griller du dem ferdig over indirekte varme. Legg på ridderosten mot slutten så den smelter på burgeren.
  3. Grill deretter grønnkålen på et folieark til den har fått litt farge – pass godt på, for det går raskt.
  4. Varm brødene raskt på grillen.
  5. Legg grønnkålen i en stor bolle sammen med den syltede rødløken, riv over grana padano og strø over en klype salt og pepper. Vend det lett sammen og server sammen med brødene fylt med ruccula, burgere, løkringer og tomatrelish.
  6. Finhakk tomatene og løken og legg i en liten kjele sammen med eddik, sukker, kanel, allehånde og pepper. Kok det sammen på middels lav varme til du har en tykk røre, ca. 10-15 minutter.
  7. Rør sammen eplesidereddik, vann, sukker og salt i en skål til sukkeret har løst seg opp. Skjær løken i tynne båter og legg dem i. La løken hvile i romtemperatur i 1 time.