Chorizoburger, ovnsstekte poteter og aioli

Chorizoburger, ovnsstekte poteter og aioli

En smakfull, spansk og spicy burger.

Ingredienser

  • 4 stk chorizoburgere
  • 4 stk grove burgerbrød
  • 1 dl Aioli
  • 2 stk Paprika
  • 1 stk crispi salat
  • 1 neve bladpersille
  • 1 st Pico de Gallo eller American BBQ sauce
  • 500 g Poteter
  • 1 neve Timian
  • 0,5 stk Chili
  • 2 fedd Hvitløk
  • 2 ss olje
  • Salt og pepper

AIOLI

  • 3 stk eggeplommer
  • 1,5 ts hvitvinseddik
  • 1 ts dijonsennep
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 dl olivenolje
  • salt og pepper

Slik gjør du

  1. Del opp poteter i grove biter eller tykke skiver. Finhakk chili og hvitløk og ha over potetene sammen med olje, salt, pepper og timian. Bland godt sammen og stek i ovnen i ca 30 min.
  2. Del opp paprika i tykke skiver. Grill de på høy varme til de er myke og har fått farge. Burgere griller du i ca. 3 min på hver side.
  3. Smør aioli på brødet, ha på salat, burger, grillet paprika og bladpersille. Server med chili-poteter og ekstra aioli.
  4. Server med pico de Gallo eller American BBQ-saus!
  5. AIOLI Bland eggeplommer, hvitvinseddik, dijonsennep og presset hvitløk i en bolle. Tilsett olje i en tynn stråle mens du visper eller bruker en stavmikser. Smak til med salt og pepper.