Christers juicy burger med spicy tomatrelish og løkmarmelade

Her får du en burger litt utenom det vanlige!

Ingredienser

Burger

  • 4 stk Juicy burgere
  • 4 stk Hamburgerbrød
  • 4 blader Crispisalat

Poteter

  • 400 g Kokte småpoteter
  • 1 ts Røkt paprikapulver
  • 1 ts Chilipulver
  • Flaksalt
  • 2 ss Olivenolje

Dressing

  • 2 dl Drømmelett
  • 0,5 stk Sitron
  • 1 stor neve Frisk basilikum
  • 1 klype Flaksalt

Spicy tomatrelish

  • 6 stk Klasetomater
  • 1 stk Chili
  • 2 fedd Hvitløk
  • 1 ts Chilipulver
  • 2 ss Olivenolje
  • 1 liten klype Sukker
  • Flaksalt
  • Rødvinseddik
  • 1 stk Vårløk

Løkmarmelade

  • 2 stk Løk
  • 1 ss Solsikkeolje
  • 1 ss Smør
  • Flaksalt
  • 1 ss Rødvinseddik

Slik gjør du

  1. Grill burgerne på høy varme i 2-3 minutter på hver side. La dem hvile over indirekte varme i 5-6 minutter.
  2. Grill rundstykkene raskt til de er sprø og gjennomvarme.
  3. Legg dressing og løkmarmelade i bunn, deretter burgere, tomatrelish og salat. Server med grillede poteter.
  4. Del potetene i to og legg dem i aluminiumsfolie. Dryss over paprika- og chilipulver, en klype salt og olivenolje. Pakk dem flatt og legg dem på grillen i 10-12 minutter. Server dem toppet med resten av dressingen.
  5. Grill sitronen med snittsiden ned. Rør sammen Drømmelett, finhakket basilikum, salt og sitronsaft fra den grillede sitronen.
  6. Varm ovnen til 180 grader. Del tomatene i seks og legg dem i en ildfast form.
  7. Strø over finhakket chili og hvitløk, chilipulver, olivenolje, sukker og litt flaksalt og bak dem i ca. 25 minutter. Mos alt sammen, avkjøl og smak til med salt, rødvinseddik og sukker. Rør inn finsnittet vårløk.
  8. Rens løk, del de i to og kutt de i tynne skiver.
  9. Varm en stekepanne med olje og smør. Stek løken først på høy temperatur til den begynner å karamellisere, skru varmen ned til middels og la den steke videre til den er gyllen brun. Smak til med litt flaksalt og eddik.