-
Rør sammen mel, salt, sukker og tørrgjær, hell deretter i vannet og rør alt godt sammen. Deigen skal være klissete.
Dekk til bakebollen og sett deigen til heving på et lunt sted i 1.5 time, eller til deigen har hevet til dobbel størrelse.
Forvarm ovnen til 220 grader og dekk til en stekeplate med bakepapir. Strø litt mel på benken. Bruk to gafler til å ta tak i deigen på hver sin side i bollen og før dem sammen mot midten. Rotér bollen og gjør det samme. Løft så deigen over på benken og del den i fire like emner. Rull dem til små boller og legg dem over på bakepapiret. Pisk sammen egget og pensle brødene før du klemmer dem litt ned og strør over sesamfrø. La dem etterheve i 20 minutter. Stek dem i ca. 15 minutter, reduser varmen til 190 grader og stek dem i ytterligere 5-10 minutter til.
Når lyden er hul når du banker under er de ferdigstekt. Avkjøl dem på en rist.
-
Skrell en rødløk og skjær den i to, deretter i tynne skiver. Legg den i en skål. Kok opp eddik, sukker og vann. Når sukkeret har løst seg opp heller du laken over løken og lar den stå i 30 minutter før servering.
-
Varm opp grillen.
Krydre kjøttdeigen med 1 ts salt og pepper. Væt fingrene med kaldt vann og form kjøttdeigen til fire like store burgere.
Skjær auberginen i tykke skiver, pensle dem med olje og strø over en klype salt.
Grill burgerne over direkte varme til de er gjennomstekt. Legg en osteskive på hver burger, slik at den smelter over.
Grill aubergineskivene til de er myke og har fine grillstriper.
Brødene varmer du på grillen med snittsiden ned. Smør brødene med Sweet and smokey saus, legg på babyleaf, en aubergineskive, en burger og litt syltet rødløk.