Kyllingburger med søtpotetfries og parmesankrem

Kyllingburger med søtpotetfries og parmesankrem

... og slik får du sprø søtpotetfries.

Ingredienser

Burger

  • 4 stk Kyllingburgere
  • 4 stk Grove burgerbrød
  • 4 skiver Bacon
  • 1 stk Rødløk
  • 1 pose Dagens Burger sommersalat
  • 2 ss Persille

Søtpotetfries

  • 2 stk Søtpoteter
  • 1 ss Maizena
  • 1 ts Salt
  • 2 ss Rapsolje

Parmesankrem

  • 100 gram Philadelphia ost
  • 50 gram Revet parmesan
  • 2 ss Finhakket persille
  • 0,5 ss Sitronsaft
  • 1 klype Salt og pepper

Slik gjør du

  1. Grill kyllingburgere og bacon på høy varme. Grill burgerne i ca. 4 min på hver side, og grill baconet til det blir sprøtt. Smør parmesankrem på brødet. Topp med salat, burger, rødløk i ringer, bacon og finhakket persille. Server med søtpotetfries og ev. ekstra parmesankrem.
  2. Hemmeligheten med sprø søtpotetfries er å legge de i vann noen timer før. Gjerne 5-8 timer om du har mulighet og er god til å planlegge. Skrell og skjær søtpoteten i frites-størrelse, legg dem i kaldt vann i kjøleskapet. Når det er middagstid lar du dem renne av og legger dem i en bolle.
  3. Strø over maizena, salt og rapsolje. Bland godt sammen. Fordel frites på et bakepapir på en stekeplate og stek i ovn på 220 grader i ca. 25 min.
  4. Bland sammen Philadelphia og finrevet parmesan med finhakket persille, sitronsaft, salt og pepper.