-
Grill burgerne over direkte varme på begge sider til de har fått fine grillmerker og er gjennomstekt.
-
Varm brødene lett. Smør crème fraîche utover bunnene, legg på salat og burgere, topp med mandelpesto, agurk og Grana Padano skåret i skiver på langs med en ostehøvel. server med søtpotetfries.
-
Forvarm ovnen til 200 grader.
-
Skrell/skrubb søtpotetene og skjær dem i 1 cm tykke skiver på langs. Skjær dem deretter i staver.
-
Legg dem i en haug på et stekebrett, hell over oljen og vend dem godt inn.
-
Spre dem utover brettet så ingen overlapper, strø over noen klyper salt og bak dem i ca. 30 minutter til de er gylne og sprø.
-
Rist mandlene i ovnen til de er gylne og sprø, ca. 10 minutter på 180 grader.
-
Avkjøl dem og hakk dem grovt i en foodprosessor eller med en stavmikser.
-
Riv eller finhakk hvitløken og ha den i. Tilsett Grana Padano og dill og kjør blandingen kjapt sammen.
-
Rør inn olje og sitron for hånd. Tilsett mer olje ved behov. Smak til med salt og pepper.