Kyllingburgere med mandelpesto og søtpotetfries

Kyllingburger med hjemmelagede, sprø søtpotetfries er skikkelig kosemat.

Ingredienser

Kyllingburgere

  • 4 stk Kyllingburgere
  • 4 stk Burgerbrød
  • 4 ss Creme fraiche eller rømme
  • 4 store Salatblader
  • 0,5 stk Agurk
  • Ca. 30 g Grana Padano

Søtpotetfries

  • 2 store Søtpoteter
  • 2 ss Raps- eller olivenolje
  • Flaksalt

Mandelpesto

  • 1 dl Mandler
  • 1 fedd Hvitløk, finrevet
  • Ca. 40 g Grana Padano, finrevet
  • 1 stor neve Frisk dill
  • 2 dl Olivenolje
  • 0,5 stk Sitron, finrevet skall og saft
  • Flaksalt
  • Nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Grill burgerne over direkte varme på begge sider til de har fått fine grillmerker og er gjennomstekt.
  2. Varm brødene lett. Smør crème fraîche utover bunnene, legg på salat og burgere, topp med mandelpesto, agurk og Grana Padano skåret i skiver på langs med en ostehøvel. server med søtpotetfries.
  3. Forvarm ovnen til 200 grader.
  4. Skrell/skrubb søtpotetene og skjær dem i 1 cm tykke skiver på langs. Skjær dem deretter i staver.
  5. Legg dem i en haug på et stekebrett, hell over oljen og vend dem godt inn.
  6. Spre dem utover brettet så ingen overlapper, strø over noen klyper salt og bak dem i ca. 30 minutter til de er gylne og sprø.
  7. Rist mandlene i ovnen til de er gylne og sprø, ca. 10 minutter på 180 grader.
  8. Avkjøl dem og hakk dem grovt i en foodprosessor eller med en stavmikser.
  9. Riv eller finhakk hvitløken og ha den i. Tilsett Grana Padano og dill og kjør blandingen kjapt sammen.
  10. Rør inn olje og sitron for hånd. Tilsett mer olje ved behov. Smak til med salt og pepper.