Kyllingburgere med grillede grønnsaker, syltet chili og gresk dressing

Drøm deg bort til sydligere strøk med denne saftige burgeroppskriften.

Ingredienser

  • 2 pk Kyllingburgere
  • Burgerbrød, gjerne brioche
  • Ruccula

Syltet chili

  • 0,5 dl Eplesidereddik
  • 1 dl Vann
  • 0,5 ss Sukker
  • 1 ts Flaksalt
  • 2 stk Røde chili

Grillspyd

  • 1 stk Squash
  • 1 stk Rødløk
  • Ca. 4 ss. Olivenolje
  • 1 klype Salt

Gresk dressing

  • 200 g Apetina
  • 1 ss Sitronsaft
  • 0,5 ts Flaksalt
  • Nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. For å tilberede den syltede chilien rører du sammen eplesidereddik, lunkent vann, sukker og salt i en skål til sukkeret har løst seg opp. Skjær chilien i tynne skiver på skrått og legg dem i. La chilien hvile i romtemperatur i 1 time. Legger du chilien i et tett glass kan de holde i 1-2 uker, så lag gjerne litt ekstra.
  2. For å lage dressing kjør sammen apetina, sitronsaft, 3 ss olivenolje, 1⁄2 ts salt og pepper i en foodprosessor eller stavmikser til du har en kremet og jevn dressing.
  3. Legg grillspydene i vann dersom du bruker varianter av tre, på den måten tar de ikke fyr eller blir brent på grillen. Skjær squashen i skiver på ca. 1 cm og rødløken i båter på ca. 2 cm. Tre dem på grillspyd, gjerne separat så steketiden blir den samme. Pensle dem med litt olivenolje og strø over en klype salt.
  4. Grill burgerne først over direkte varme på begge sider for en fin grillskorpe. Deretter griller du dem ferdig over indirekte varme til de er gjennomstekt. Grillspydene med grønnsaker grilles over direkte varme, men sørg for å vende dem ofte og tilpasse temperaturen så de ikke blir brent.
  5. Varm burgerbrødene raskt på grillen når burgerne og grønnsakene er klare.
  6. Server burgere med ruccola, dressing, grillede grønnsaker på spyd og litt syltet chili.