Lakseburger med kålrot-, eple- og sellerislaw

En burger trenger ikke å være laget av kjøtt!

Ingredienser

Lakseburger med kålrot-, eple- og sellerislaw

  • 500 g laksefilet
  • 5 cm ingefær
  • 1 neve koriander
  • 2 ss chilisaus
  • 1 stk kålrot
  • 1 stk sellerirot
  • 1 stk eple
  • 2 stk gulrøtter
  • 1 dl yoghurt naturell
  • 0,5 stk chili finhakket
  • 4 stk grove burgerbrød
  • 1 pk spinatsalat
  • 2 stk avocado

Slik gjør du

  1. Skrell og finhakk ingefæren. Hakk korianderen. Skjær halvparten av laksen i ca. 1 cm små biter og resten i bitte små biter. Bland fisken sammen med ingefær, koriander og chilisaus. Del laksedeigen i fire og form burgere. Stek til de er gylne.
  2. Riv kålrot, sellerirot, epler og gulrøtter i strimler med et rivjern. Bland med yoghurt og finhakket chili til en salat.
  3. Del burgerbrødene i to. Legg på salat og avocado i skiver og topp med kålrot-, eple- og sellerislawen. Server med potetfries.