Skinny burgere med egg, aioli og salsa verde

Skinny burgere med egg, aioli og salsa verde

Skinny burgere med stekt egg, aioli og salsa verde er alt annet enn kjedelig.

Ingredienser

Skinny burgere med stekt egg, aioli og salsa verde

  • 2 pk Dagens Skinny burgere
  • 0,5 stk Fennikel
  • 6 stk Reddiker
  • 1 pk Babyleaf
  • 0,5 dl Gresskarkjerner
  • 0,5 stk Sitron
  • 3 ss Olivenolje
  • 1 klype Salt
  • 1 klype Nykvernet pepper
  • 4 stk Dagens burgerbrød grove
  • 4 stk Egg
  • 1 boks Aioli

Syltet chili

  • 0,5 dl Eplesidereddik
  • 1 dl Vann
  • 0,5 ss Sukker
  • 1 ts Flaksalt
  • 1 stk Rød chili

Salsa verde

  • 1 stk Sjalottløk
  • 3 ss Hvitvinseddik
  • 1 neve Bladpersille
  • 0,5 dl Olivenolje
  • 0,3 ts Flaksalt

Slik gjør du

  1. Skjær fennikelen og reddikene i tynne skiver og vend sammen med babyleafen. Rist gresskarfrøene gylne i en tørr stekepanne til de er gylne og avkjøl dem.
  2. Vask sitronen grundig, riv skallet over salaten, på den fineste settingen på rivjernet. Klem i saften, hell i 2 ss olje, salt og pepper og vend salaten sammen. Topp med gresskarkjernene.
  3. Grill burgerne først over direkte varme på begge sider for en perfekt grillskorpe. Deretter griller du dem ferdig over indirekte varme. Varm brødene raskt på grillen.
  4. Hell 1 ss olje i stekepannen og stek eggene. Server burgere med aioli, egg, syltet chili og salsa verde.
  5. Rør sammen eplesidereddik, vann, sukker og salt i en skål til sukkeret har løst seg opp. Skjær chilien i tynne skiver og legg den i. La den hvile i romtemperatur i 1 time.
  6. Finhakk sjalottløken og legg den i en skål med eddik i 15 minutter. Finhakk persillen og bland den med oljen og saltet i en annen skål. Hell av eddiken på sjalottløken og bland løken med persillemiksen.