Vegetarburger med grillet paprika og rotgrønnsakschips

Her får du en kjøttfri og skikkelig god burger.

Ingredienser

Burger

  • 4 stk Vegetarburgere
  • 4 stk Burgerbrød
  • 1 boks Eldorado Aïoli
  • 1 neve Frisk basilikum

Rotgrønnsakschips

  • 1 stk Søtpotet
  • 3 stk Pastinakker
  • 2 ss Olivenolje
  • Flaksalt

Grillet paprika

  • 3 stk Røde paprika
  • 1 fedd Hvitløk
  • 1 stk Laurbærblad
  • 1 ts Balsamicoeddik
  • 1 stor neve Ruccula
  • 2 ss Olivenolje

Slik gjør du

  1. Grill burgerne på høy varme i 2-3 minutter på hver side. La dem hvile over indirekte varme i 5-6 minutter.
  2. Varm brødene over indirekte varme.
  3. Smør bunnene med aïoli, legg på ruccula og topp med burger, grillet paprika og grovhakket basilikum.
  4. Server med chips og resten av aïolien.
  5. Forvarm ovnen til 180 grader.
  6. Skrell søtpoteten og pastinakkene og skjær dem i løvtynne skiver, gjerne med en ostehøvel eller en mandolin.
  7. Legg dem på et stekebrett, hell over ca. 2 ss olje og vend dem godt inn. Fordel dem godt utover, strø over salt og stek dem til de er sprø og gylne.
  8. Grill paprikaene hele over direkte varme til de er hardt grillet over hele. Legg dem varme i en plastpose.
  9. Etter et par minutter kan du lett skrelle av skinnet. Fjern kjernehusene, skjær paprikaene i tynne båter og legg dem i en skål.
  10. Tilsett finhakket hvitløk, laurbærblad, 1 ts balsamicoeddik, 2 ss olivenolje og en god klype salt og vend det godt sammen. La blandingen hvile.