Vegetarburger med grillet paprika og urteaioli

Hjemmelaget urteaioli setter prikken over i-en på denne vegetarburgeren.

Ingredienser

Vegetarburger

  • 4 stk Vegetarburgere sopp hvitløk/persille
  • 1 pk Gouda m/Chili Skivet
  • 4 stk Burgerbrød
  • 1 pose Ruccula Mix
  • Olivenolje

Grillet paprika

  • 3 stk Røde paprikaer

Urteaioli

  • 1 stk Eggeplomme
  • 1,75 dl Solsikkeolje
  • 1,5 ss Sitronsaft
  • 1 fedd Hvitløk
  • 1 neve Friske urter (persille, gressløk, basilikum, timian)
  • Salt

Slik gjør du

  1. Grill burgerne over direkte varme til de er gjennomvarme og har fått fine grillmerker. Legg på en osteskive på hver mot slutten så den smelter.
  2. Varm brødene raskt over indirekte varme.
  3. Smør på urteaïoli, legg på en neve ruccula, en burger og topp med grillet paprika og litt god olivenolje.
  4. Del paprikaene i to, fjern kjernehusene og del hver halvdel i to.
  5. Grill dem med skinnsiden ned til de har fått fine, mørke grillmerker og har myknet litt.
  6. La dem hvile under et fuktig kjøkkenhåndkle i noen minutter, så kan du lett fjerne skinnet dersom du ønsker det.
  7. Ha eggeplomme i et litermål eller annet høyt og smalt beger. Bruk stavmikser mens du forsiktig heller i oljen.
  8. Har du ikke stavmikser pisker du eggeplommene sammen, fortsetter å piske mens du sakte heller i oljen.
  9. Når du har fått en stiv majones tilsetter du sitronsaft, finhakket hvitløk og urter, kjører det godt sammen og smaker til med salt.