Vegetarburger med grillet paprika og urteaioli
Hjemmelaget urteaioli setter prikken over i-en på denne vegetarburgeren.
20-40 min
MiddelsSlik gjør du
Vegetarburger
- Grill burgerne over direkte varme til de er gjennomvarme og har fått fine grillmerker. Legg på en osteskive på hver mot slutten så den smelter.
- Varm brødene raskt over indirekte varme.
- Smør på urteaïoli, legg på en neve ruccula, en burger og topp med grillet paprika og litt god olivenolje.
Grillet paprika
- Del paprikaene i to, fjern kjernehusene og del hver halvdel i to.
- Grill dem med skinnsiden ned til de har fått fine, mørke grillmerker og har myknet litt.
- La dem hvile under et fuktig kjøkkenhåndkle i noen minutter, så kan du lett fjerne skinnet dersom du ønsker det.
Urteaioli
- Ha eggeplomme i et litermål eller annet høyt og smalt beger. Bruk stavmikser mens du forsiktig heller i oljen.
- Har du ikke stavmikser pisker du eggeplommene sammen, fortsetter å piske mens du sakte heller i oljen.
- Når du har fått en stiv majones tilsetter du sitronsaft, finhakket hvitløk og urter, kjører det godt sammen og smaker til med salt.