Vegetarburger med persillerot og kidneybønner

Denne gode vegetarburgeren lager du helt selv.

Ingredienser

Vegetarburger

  • 1 pose Boil-in-Bag fullkornsris
  • 1 stk Gul løk
  • 1 stk Middels stor persillerot
  • 2,5 dl Valnøtter
  • 2 ss Olivenolje, pluss ekstra til steking
  • 0,8 dl Brødsmuler (ev. havregryn malt til grovt mel)
  • 0,5 ts Chilipulver
  • 1 ts Røkt paprikapulver
  • 1 ts Malt cumin
  • 1 ts Flaksalt
  • 1 ts Nykvernet pepper
  • 1 pk Kidneybønner
  • 3-4 ss BBQ-saus

Tilbehør

  • Burgerbrød
  • Salatblader
  • 2 stk Tomater
  • Majones, ketchup, BBQ-saus
  • Sylteagurk

Slik gjør du

  1. Kok risen etter anvisning på pakken.
  2. Finhakk løken og riv persilleroten fint. Hell oljen i pannen og stek grønnsakene til de er myke.
  3. Rist valnøttene gylne i en tørr stekepanne over middels varme. Legg dem til side.
  4. Dersom du ikke har brødsmuler, kjør et par ristede brødskiver til smuler i en foodprosessor, ev. lag grovt mel av havregryn. Legg i nøttene og krydderet og kjør det sammen til nøttene er fintmalt.
  5. Mos bønnene i en bolle med en gaffel til de fleste er helt most – la noen få være hele.
  6. Tilsett ris, nøttemiks, grønnsaker og BBQ-saus og rør om til alt er helt blandet. Bruk gjerne fingrene. Kjennes blandingen for tørr kan du tilsette en spiseskje BBQ-saus til.
  7. Form små burgere, klem dem godt sammen og grill dem eller stek dem i litt olje.
  8. Server i burgerbrød med salat, tomat, majones/ketchup/ BBQ-saus og sylteagurk.