Krydret epledrikk med honning- og kryddersirup

Deilig alkoholfritt alternativ som alle kan nyte. Server den som velkomstdrink eller som drikke til ribbe eller kalkun.

Ingredienser

Krydret epledrikk

  • 2 cl Honning- og kryddersirup (se oppskrift)
  • 1 cl Friskpresset sitronjuice
  • 1,1 dl God, syrlig eplejuice
  • Isbiter
  • 1 strimmel Appelsinskall
  • 1 kvast Frisk rosmarin

Honning- og kryddersirup (5 dl)

  • 15 hele Enebær
  • 1 ts Sort pepper
  • 1 ts Karve
  • 100 g Demerarasukker
  • 2,5 dl Vann
  • 3 skiver Frisk ingefær
  • Sitronskall i strimler, kun det gule
  • 200 g Lynghonning

Slik gjør du

  1. Fyll isbiter i glasset, hell over kryddersirup, sitronjuice og eplejuice, rør. Vri appelsinskallet over drinken, slipp det nedi. Brenn rosmarinkvasten, sett den i drinken og server.
  2. Drikken kan oppbevares i kjøleskap med tett lokk i 14 dager.
  3. Støt enebær, sort pepper og karve lett i morter eller rett i kjelen, tilsett sukker, vann, ingefærskiver og sitronskall og kok opp. Trekk kjelen av varmen og rør inn honning. La trekke under lokk i 30 minutter, sil av gjennom fin sikt eller kaffefilter og sett kaldt.