Aspargessalat med bærvinaigrette og fetaost

Gir deg mye k-vitamin, folat, c-vitamin, antioksidanter og kalsium.

Ingredienser

Vinaigrette

  • 1 neve jordbær
  • 0,5 stk rød chili
  • 1 pk Bringebær
  • 0,5 stk Sitron
  • 4 ss Olivenolje
  • 2 ss Hvitvinseddik
  • Salt og pepper

Aspargessalat

  • 2 bunter asparges
  • 1 pk Sukkererter
  • 1 pose ruccola
  • 1 blokk Fetaost
  • 1 neve Mynte, basilikum eller persille til servering

Slik gjør du

  1. Finhakk jordbær og chili. Ha det i en bolle. Mos bringebær og bland det sammen med jordbær og chili. Press over saft fra en 1/2 sitron. Ha i olje og eddik og smak til med salt og pepper.
  2. Kok opp vann til aspargesen. Knekk eller skjær av det nederste og del de pa° langs. Aspargesen kokes i 1 min og legges i iskaldt vann sa° de holder seg sprø. Skjær sukkererter i mindre biter eller del dem pa° midten. Fordel ruccola, sukkererter og asparges pa° et stort fat. Smuldre over feta- ost og dryss sa° over bærvinaigrette. Pynt med frisk mynte, persille eller basilikum.