Grillet hel aubergine med honning og cashewnøtter

Dette er en enkel og lett rett i seg selv, eller som tilbehør.

Ingredienser

Grillet aubergine

  • 3 stk auberginer
  • 0,5 dl rømme
  • 1 ss olivenolje
  • 1,5 ss honning
  • 1 dl cashewnøtter
  • salt
  • sort pepper

Slik gjør du

  1. Legg auberginen på grillen, snu den rundt og grill slik at den blir myk. det tar ca. 15-20 minutter. Ikke bry deg om at skinnet blir brent; det er det myke kjøttet du vil ha.
  2. Når auberginen er myk, varm og saftig deler du den i to. Grav deretter ut kjøttet med en skje. Legg kjøttet i en skål. Mos auberginen med en gaffel og rør inn rømme.
  3. Drypp over honning og litt olivenolje. Hakk nøttene og strø over på toppen. Salt litt og dryss over et par ganger med kvernet sort pepper. Serveres kald eller varm.