Aubergine med karbonadedeig, valnøtter og granateple
Krydret karbonadedeig på ovnsbakt aubergine, toppet med yoghurt, granateple og valnøtter – perfekt som lunsj eller middag.
20-40 min
MiddelsSlik gjør du
Dette trenger du
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Skjær auberginen i store skiver på skrått, ca. 1 cm tykke. Legg dem på en bakepapirkledd stekeplate, hell over 1,5 ss olje og strø over en klype salt og pepper. Bak auberginen i ca. 15 minutter, til den har myknet og fått litt farge.
- Rist valnøttene gylne i en tørr stekepanne på middels varme og legg dem til side.
- Finhakk løken og stek den i resten av oljen til den har blitt myk. Legg i karbonadedeigen, krydre med cumin, koriander og en klype salt og pepper og stek den til den er gjennomstekt og har fått fin farge.
- Legg aubergineskivene utover en tallerken og topp med kjøtt, yoghurt, granateple, finhakket persille og knuste valnøtter.