Rødbetpannekaker

Rosa pannekaker gjør hverdagen ekstra fargerik.

Ingredienser

Rødbetpannekaker

  • 1 stk Rødbete
  • 3 ss Smør, pluss ekstra til steking
  • 3 stk Egg
  • 4 dl Hvetemel
  • 6 dl Melk
  • 0,5 ts Salt

Slik gjør du

  1. Vask rødbeten og kok den med skallet og litt av stilken (så unngår du at den blør).
  2. Sjekk med en spiss kniv om rødbeten er mør og ferdig kokt. Fjern skallet og stilken og del den i biter.
  3. Smelt smøret og legg det i en blender ( ev. stavmikser) med resten av ingrediensene. Kjør det sammen til en jevn og klumpfri røre.
  4. Smelt litt smør i en stekepanne over middels høy varme. Hell i en øse med røre så den akkurat dekker bunnen når du tilter på pannen.
  5. Stek pannekaken til den slipper pannen, snu den og stek den ferdig. Gjenta med resten av røren.