Bygg- og havregrøt med granola og stekte epleskiver
Over 60 min
MiddelsTips!
Denne frokostgrøten starter du på kvelden før du skal spise den.
Slik gjør du
Bygg- og havregrøt
- 1Bland gryn, melk, kanel og salt i en kjele. Dekk til med lokk og sett den i kjøleskapet over natten.
- 1
Granola
- 1Forvarm ovnen til 150 grader og lag granolaen. Bland olje, honning og vaniljesukker i en stor bolle. Hakk mandlene og ha i sammen med müslien og kokosmassen. Bland godt og fordel utover et bakepapirkledd stekebrett. Stek granolaen midt i ovnen i 15 min.
Del eplene i to, fjern kjernene og skjær dem i tynne halvmåneskiver. Smelt smøret i en stekepanne og legg i eplebitene. Strø over sukkeret og stek eplebitene møre.
Kok opp grøten og la den småkoke under omrøring på svak varme i ca. 5-10 min. Blir den for tykk, tilsetter du litt mer melk.
Server med lune eplebiter og granola.
- 1