Chili con carne med rotgrønnsaker og hvitløksbrød

God fornøyelse!

Ingredienser

Chili

  • 400 g kjøttdeig
  • 2 stk persillerøtter
  • 1 stk Kålrot liten
  • 2 stk gulrøtter
  • 1 boks kidneybønner
  • 2,5 ts sambal oelek eller hakket rød chili
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 stk rødløk
  • 2 bokser hakket tomat
  • 2 ts cummin
  • 2 ts paprikapulver
  • olivenolje
  • salt

Brød

  • 4 stk rundstykker helst ciabatta
  • 50 g smør smeltet smør
  • 150 g jarlsberg
  • 1 neve timian frisk
  • 1 fedd hvitløk revet

Slik gjør du

  1. Skrell løk, hvitløk og rotgrønnsakene. Skjær løken og grønnsakene i terninger. Finhakk hvitløken.
    Skrell løk, hvitløk og rotgrønnsakene. Skjær løken og grønnsakene i terninger. Finhakk hvitløken.
  2. Brun kjøttdeig, løk, hvitløk og grønnsaker i olivenolje i en kjele. Tilsett Sambal Oelek og krydder og fres alt sammen i et par minutter. Hell i de hakkede tomatene og kok på svak varme i ca. 10-15 minutter.
  3. Hell væsken av bønnene og skyll før de tilsettes i kjelen. Rør godt og kok opp. Smak til med salt.
  4. Sett ovnen på 175°.
Skjær et dypt snitt i hvert rundstykke og pensle med smeltet
smør blandet med hvitløk. Legg en tykk skive ost i hvert snitt og strø timianblader over. Gratiner rundstykkene i ovnen til osten smelter og brødene er gyllenbrune.
    Sett ovnen på 175°. Skjær et dypt snitt i hvert rundstykke og pensle med smeltet smør blandet med hvitløk. Legg en tykk skive ost i hvert snitt og strø timianblader over. Gratiner rundstykkene i ovnen til osten smelter og brødene er gyllenbrune.