Italienske kjøttboller med oliven og hvitløkspoteter

Vel bekomme!

Ingredienser

Italienske kjøttboller

  • 400 g karbonadedeig
  • 0,5 dl melk
  • 1 skive hvitt brød
  • 0,8 dl oliven hakket
  • 2,5 ts oregano tørket
  • 0,5 gul løk finhakket
  • salt
  • kvernet sort pepper
  • smør og olje til steking
  • ferskrevet parmesan

Knuste hvitløkspoteter

  • 500 g poteter
  • 1 sitron saft av en halv, andre ved servering
  • olivenolje
  • 5 hvitløk skrelt og stekt i olivenolje
  • salt
  • pepper

Slik gjør du

  1. Bland egget og melken i en skål. Skjær bort kantene på brødet. Legg det i skålen slik at det suger til seg væsken og blir mykt. Det tar ca. 10 minutter
    Bland egget og melken i en skål. Skjær bort kantene på brødet. Legg det i skålen slik at det suger til seg væsken og blir mykt. Det tar ca. 10 minutter
  2. Bland kjøttdeigen med brød, løk, oregano og oliven. Smak til med salt og pepper.
  3. Fukt hendene og form farsen til store boller. Brun bollene i smør og olje i en panne til de blir fine og gylne.
    Fukt hendene og form farsen til store boller. Brun bollene i smør og olje i en panne til de blir fine og gylne.
  4. Kok potetene i saltet vann. Brun hvitløken i en stekepanne i 2 ss olivenolje. Hell vannet av potetene og knus dem med en potet-stamper. Smak til med hvitløk, sitron og et par spiseskjeer med olivenolje. Tilsett salt og pepper.
    Kok potetene i saltet vann. Brun hvitløken i en stekepanne i 2 ss olivenolje. Hell vannet av potetene og knus dem med en potet-stamper. Smak til med hvitløk, sitron og et par spiseskjeer med olivenolje. Tilsett salt og pepper.
  5. Server kjøttbollene med hvitløkspoteter, sitron og rikelig med høvlet parmesan.