Medisterkaker

For en ny vri på medisterkakene, kan du servere dem med en appelsinsalat med grønnkål og fiken.

Ingredienser

Medisterkaker

  • 2 kg Medisterdeig eller svinedeig
  • 4 stk Sjalottløk
  • 3 fedd Hvitløk
  • 200 g Baconterninger
  • 2 ts Salt
  • 2 stk Egg
  • 1 ts Malt ingefær
  • 2 ts Sort pepper
  • 0,5 ts Nellik
  • 3,3 dl Fløte

Appelsinsalat

  • 1 pose Grønnkål
  • 1 ss Smør
  • 1 pose Tørkede fiken
  • 2 stk Appelsin
  • 1 neve Frisk persille

Slik gjør du

  1. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Kok opp vann og la løken trekke i to minutter før vannet siles av. Avkjøles. Kok deretter bacon i tre minutter før den siles og avkjøles. Finhakk det kokte baconet.
  2. Elt salt inn i medisterdeigen til den blir seig, tilsett egg og elt videre. Tilsett krydder, løk, bacon og fløte. Bland godt. Form kaker og stek de på hver side slik at de får en fin stekeskorpe. Etterstek i ovnen i ca. 20 minutter på 190 °C.
  3. Varm en stekepanne og stek grønnkål til den mykner, ca. 3–5 min. Finhakk fiken og appelsin. Fordel kålen på et stort fat sammen med fiken og appelsin. Legg medisterkakene på toppen. Avslutt med frisk, hakket persille.