Fylte karbonader med tomatsaus og tagliatelle

Fylte karbonader med tomatsaus og tagliatelle

Karbonade fylt med Apetina, servert i en fyldig tomatsaus servert med pasta er en god og enkelt hverdagsrett som kan imponere de fleste.

20 min
Middels

Slik gjør du

Apetinafylte karbonader

  1. Bland sammen karbonadedeig og egg.
  2. Rasp i gulrot og bland godt. Rør inn salt og pepper. Bryt Apetinaen i ca. 8 biter.
  3. Ha litt karbonadedeig i hånden og lag en flat kake. Legg en bit Apetina oppå og klem karbonadedeigen rundt osten. Det skal bli ca. 8 karbonader.
  4. Varm en stekepanne på middels varme og stek karbonadene 5 minutter på hver side .
  5. Kok tagliatellen etter anvisning på pakken og server med tomatsaus og karbonader. Pynt med litt frisk oregano.

Tomatsaus

  1. Grovhakk tomater. Finhakk løk og skjær hvitløk i tynne skiver.
  2. Varm olje i en stor kasserolle og la løk og hvitløk surre til det er mykt. Ha i tomatpuré og la den frese med i 2 min.
  3. Tilsett tomater og la det koke opp. Ha i sukker, laurbærblader, eddik og hakket oregano, og la alt koke på svak varme i ca. 30 min. Bruker du hermetiske tomater, kan du halvere koketiden.
  4. Rør i gryten hvert femte minutt. Smak til med salt, pepper og ev. litt mer oregano eller basilikum.