Fylte karbonader med tomatsaus og tagliatelle
Karbonade fylt med Apetina, servert i en fyldig tomatsaus servert med pasta er en god og enkelt hverdagsrett som kan imponere de fleste.
20 min
MiddelsSlik gjør du
Apetinafylte karbonader
- Bland sammen karbonadedeig og egg.
- Rasp i gulrot og bland godt. Rør inn salt og pepper. Bryt Apetinaen i ca. 8 biter.
- Ha litt karbonadedeig i hånden og lag en flat kake. Legg en bit Apetina oppå og klem karbonadedeigen rundt osten. Det skal bli ca. 8 karbonader.
- Varm en stekepanne på middels varme og stek karbonadene 5 minutter på hver side .
- Kok tagliatellen etter anvisning på pakken og server med tomatsaus og karbonader. Pynt med litt frisk oregano.
Tomatsaus
- Grovhakk tomater. Finhakk løk og skjær hvitløk i tynne skiver.
- Varm olje i en stor kasserolle og la løk og hvitløk surre til det er mykt. Ha i tomatpuré og la den frese med i 2 min.
- Tilsett tomater og la det koke opp. Ha i sukker, laurbærblader, eddik og hakket oregano, og la alt koke på svak varme i ca. 30 min. Bruker du hermetiske tomater, kan du halvere koketiden.
- Rør i gryten hvert femte minutt. Smak til med salt, pepper og ev. litt mer oregano eller basilikum.