Burger med hjemmelaget burgerbrød

La barna sette sammen sin egen favorittburger.

Ingredienser

Burger

  • 1 pk Karbonader
  • 1 ss Olivenolje
  • 1 stk Avokado
  • 0,5 stk Agurk
  • 2 stk Tomater
  • 16 stk Cherrytomater
  • 1 stk Isbergsalat
  • Osteskiver
  • 0,5 stk Rødløk
  • Ketchup
  • Majones

Grove burgerbrød

  • 400 g Hvetemel
  • 100 g Sammalt rugmel
  • 200 g Sammalt hvete
  • 30 g Fersk gjær
  • 1 ts Salt
  • 0,5 ts Sukker
  • 2,5 dl Vann
  • 2,5 dl Melk
  • 50 g Smør i terninger

Slik gjør du

  1. Ha alle ingrediensene til burgerbrødene utenom smøret i en bolle og elt deigen i kjøkkenmaskin i ca 8-10 minutter.
  2. Ta det romtempererte smøret i blandingen og la deigen elte 10 minutter til i kjøkkenmaskinen. Dekk bollen med plast og la den heve i 30-40 minutter.
  3. Del deigen i 12-14 emner og trill dem til boller. Press dem så ned med håndflaten til de blir 2-3 cm. La de heve i ytterligere 30 minutter.
  4. Pensle burgerbrødene med varmt vann og strø på havregryn, sesamfrø eller andre toppinger. Stek på ca. 225 grader midt i ovnen i ca. 10-15 minutter.
  5. Del avokadoen i to, fjern stenen, snitt fruktkjøttet i skiver og løft forsiktig ut med en stor skje. Skjær agurk og tomater i skiver. Bryt opp salaten. Skjær osten i passende biter og skjær løken i tynne skiver.
  6. Stek karbonadene i 1 ss olje.
  7. Sett alt frem på bordet og la hver og en få bygge sine egne burgere. Bruk gjerne grillspyd av tre, så det blir lettere å bygge burgerne i høyden.