Chili con carne med jalepenos

Et hett middagstips. Piff opp din chili con carne med Clausthaler Pale Lager. Det gir en fyldig og fin smak.

Ingredienser

  • 500 g grytekjøtt eller karbonadedeig
  • 1 stk stor løk
  • 2 ss olje til steking
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 stk middels stor chili
  • 2 bokser hakkede tomater
  • 2 ss tomatpure
  • 2 stk paprika
  • 1 stilk stangselleri
  • 1 boks Clausthaler Pale Lager
  • 2 ss frisk persille
  • 1 stk lime, saften av
  • 1 boks Kidneybønner
  • Salt og pepper
  • Nacho chips
  • Jasminris

Krydderpaste

  • 1 ts chilipulver
  • 2 ts malt spisskummen
  • 0,5 ts malt koriander
  • 0,5 ts oregano
  • 1 ss vann

Slik gjør du

  1. Bland krydderet med 1 ss vann og la stå. Stek kjøtt og løk (stek i to omganger) og tilsett krydderpastaen, hvitløk og chili. La det surre et par minutter før du tilsetter paprika, stangselleri, tomatbokser og tomatpure, Clausthaler og persille. La det stå og småkoke ca 15 minutter. Nå kan du sette på risen. Tilsett bønner et par minutter før servering. Smak til med lime, salt og pepper. Serveres med nachos og ris.