Gryte med rotfrukter, kål og urtekjøttboller

Varmende gryte inspirert av det italienske kjøkken.

Ingredienser

  • 1 stk persillerot
  • 1 stk gul løk
  • 3 stk hvitløksfedd
  • 300 g hodekål
  • 3 st laurbærblader
  • 10 stk sorte pepperkorn
  • 1,5 liter vann eller grønnsaksbuljong
  • salt, sort pepper og olivenolje
  • 1 neve bladpersille
  • 500 g kjøttdeig
  • 100 g philadelphiaost
  • 1 dl hakkede ferske urter, oregano og persille
  • 0,5 stk sitron, finrevet skall
  • salt og sort pepper

Slik gjør du

  1. Skrell persillerot, løk og hvitløk. Fjern de ytterste bladene på kålen. Skjær alle grønnsakene i grove biter. Del løken i båter og knus hvitløken.
  2. Varm opp en stor gryte. Ha i olivenolje og alle grønnsakene, løk og hvitløk. Ha i krydderet. La det steke til grønnsakene er myke. Hell over grønnsaksbuljong/vann og la det putre i ca. 20 minutter.
  3. Bland alle ingrediensene til kjøttbollene i en bolle. Smak til med salt og sort pepper. Form deigen til kjøttboller og legg dem i suppen. La de putre ett par minutter til de føles ferdige. Ta opp en kjøttbolle og del den for å sjekke at de er ferdige. Smaksett gryten med salt og sort pepper. Topp med litt bladpersille og finrevet sitronskall.