Italienske kjøttboller i tomatsaus

Italienske kjøttboller i tomatsaus

Italienske kjøttboller smaker kjempegodt på norske høstdager.

Ingredienser

Italienske kjøttboller i tomatsaus

  • 1 pk Italienske kjøttboller (400 g)
  • 5 stk Soltørkede tomater
  • 0,5 stk Løk
  • 2 fedd Hvitløk
  • 2 pk Hakkede tomater
  • 2 ts Tørket basilikum
  • 2 ts Tørket oregano
  • 0,5 ts Flaksalt
  • 0,5 ts Nykvernet pepper
  • 1 ss Olivenolje
  • 2 pk Fersk mozzarella à 125 g
  • 1 neve Balilikumblader
  • Brød til servering

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 220 grader. Finhakk soltørkede tomater, løk, hvitløk og fennikelfrø og bland med resten av ingrediensene til sausen i en bolle.
  2. Varm oljen i en tykkbunnet gryte på middels til høy varme. Brun kjøttbollene. Hell over sausen, sett på lokket og bak i ovnen i ca. 25 min. Riv osten i grove biter og fordel rundt omkring i gryten og stek videre uten lokk i ca. 10 min. eller til osten har smeltet.
  3. Topp med frisk basilikum, og server med brød til å dyppe i sausen.