Kjøttkaker med søtpotetstaver og tzatziki
Kjøttkaker behøver ikke bestå av poteter og brun saus. Prøv gjerne denne oppskriften som gir en gresk vri.
20-40 min
MiddelsSlik gjør du
Kjøttkaker med søtpotet og tzatziki
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Skrell og skjær søtpotetene i tynne staver, gni dem inn med 1 ss olje og en klype salt. Bak dem til de er sprø (ca. 20 minutter).
- Riv agurken, strø på 1⁄2 ts salt og la den renne fra seg i et dørslag i noen minutter. Klem ut så mye vann du klarer og bland med finrevet hvitløk fra et kvart til et halvt fedd, yoghurt og sitronsaft. Smak til med salt. La den gjerne stå litt i kjøleskapet om du kan, da settes smakene seg.
- Stek kjøttkakene i litt olje, del tomatene i to og server sammen med søtpotetstaver og tzatziki.