Kjøttkaker med søtpotetstaver og tzatziki

Kjøttkaker behøver ikke bestå av poteter og brun saus. Prøv gjerne denne oppskriften som gir en gresk vri.

Ingredienser

Kjøttkaker med søtpotet og tzatziki

  • 600 g Kjøttkaker
  • 2 stk Søtpoteter
  • 2 ss Olivenolje
  • 1 ts Flaksalt
  • 0,5 stk Agurk
  • Hvitløk
  • 2 dl Gresk yoghurt
  • 1 ss Sitronsaft
  • Salt
  • 1 pk Cherrytomater

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Skrell og skjær søtpotetene i tynne staver, gni dem inn med 1 ss olje og en klype salt. Bak dem til de er sprø (ca. 20 minutter).
  3. Riv agurken, strø på 1⁄2 ts salt og la den renne fra seg i et dørslag i noen minutter. Klem ut så mye vann du klarer og bland med finrevet hvitløk fra et kvart til et halvt fedd, yoghurt og sitronsaft. Smak til med salt. La den gjerne stå litt i kjøleskapet om du kan, da settes smakene seg.
  4. Stek kjøttkakene i litt olje, del tomatene i to og server sammen med søtpotetstaver og tzatziki.