Omelett av rester

Bruk restene fra kjøleskapet i en god og mettende resteomelett, som blir enda sunnere med en salat på siden.

Ingredienser

Resteomelett med salat

  • 4 ss Olivenolje
  • 3 dl Opphakkede grønnsaker (sopp, paprika, squash)
  • 2 dl Oppkuttet restekjøtt (bruk pølser, karbonader, svin, kylling)
  • 8 stk Egg
  • 8 ss Vann
  • 1 stk Vårløk (ev. gressløk eller andre urter)
  • Salat (baby leaf, spinat, hjertesalat, ruccola)
  • 1 boks Cherrytomater
  • 1 ts Dijonsennep
  • 1 ss Hvitvinseddik

Slik gjør du

  1. Varm 1 ss olje i en stekepanne på middels til høy varme. Stek grønnsakene til de er gjennomstekt og legg dem i en bolle. Skru ned varmen til middels.
  2. Pisk eggene og vannet lett sammen i en bolle. Tilsett litt mer olje i pannen og hell i halvparten av eggeblandingen, grønnsakene og kjøttet. Fyllet legges kun på ene halvsiden. Strø over en klype salt.
  3. Når eggeblandingen er gjennomstekt, bretter du den ufylte siden over fyllet.
  4. La omeletten skli forsiktig over på en tallerken og del i to. Lag en ny omelett med resten av ingrediensene.
  5. For å lage dressingen pisker du sammen sennep og eddik i en liten skål. Pisk gradvis inn i 2 ss olje sammen med sennepen og eddiken. Pisk til dressingen er kremet. Smak til med salt og pepper.
  6. Server omelett med en salat av grønt og cherrytomater delt i to, toppet med finhakket vårløk og dressing.