Alt-i-ett kremet pølsegryte

Er det begrenset med kokebluss på hytta? Eller vil du kanskje spare litt oppvask? Her får du en enkel alt-i-ett-gryte som passer perfekt når du vil ha noe godt og enkelt, som smaker like godt foran peisen på hytta som på kjøkkenbordet hjemme.

Ingredienser

  • 1 gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 10 cherrytomater
  • 450 g kjøttpølse u/skinn
  • 5 dl grønnsaksbuljong
  • 500 g pastasaus på glass
  • 400 g pasta penne
  • 100 g revet ost
  • 1,5 dl lett Crème Fraîche
  • kruspersille til pynt
  • Salt og pepper til smak

Slik gjør du

  1. Finhakk løk og hvitløk, og kutt cherrytomatene og pølsene i mindre biter.
  2. Stek løk og hvitløk i litt olje i en tykkbunnet kjele, til løken er gyllen.
  3. Tilsett pølsebitene, cherrytomatene, grønnsaksbuljong, pastasaus og pasta i kjelen, kok opp og la det småkoke under lokk i cirka 15 minutter. Rør fra tid til annen, slik at det ikke setter seg fast.
  4. Når pastaen er ferdig kokt, tilsett revet ost og Crème Fraîche og kok opp igjen.
  5. Server med frisk kruspersille, cherrytomater om du har noen til overs og salt og pepper.