Grillet indrefilet av svin med squashsalat

Grillet indrefilet av svin blir enda bedre med en frisk squashsalat og en smakfull grønnkålpesto. En enkel, men god rett til grillkvelden.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 500-600 g indrefilet av svin
  • salt og pepper
  • litt olivenolje

Squashsalat

  • 2 stk grønne squash
  • 1 potter dill
  • 1 pose babyspinat (70 g)
  • 1 stk lime

Grønnkålpesto

  • 2 dl grønnkål (1/2 pose)
  • 1 potte dill
  • 1 dl valnøtter
  • 1 dl parmesan
  • 1 dl olje
  • 1 fedd hvitløk
  • salt og pepper

Slik gjør du

  1. Krydre indrefileten med salt og pepper, og gni den inn med litt olivenolje. Legg kjøttet på grillen og vend det jevnlig til det når en kjernetemperatur på ca. 63-65 grader. La kjøttet hvile før servering.
  2. Skjær squashen i 1 cm tykke skiver. Legg skivene på et fat og drypp over litt olivenolje. Grill squashen over høy varme til den får fine grillmerker. Sett til side.
  3. Kjør alle ingrediensene til pestoen i en mikser til en jevn konsistens. Smak til med salt og pepper.
  4. Vend litt av grønnkålpestoen sammen med de grillede squashskivene. Pynt squashsalaten med dill og spinat. Pensle kjøttet med pesto, skvis over limesaft og skjær det i skiver før servering.