Hvitløk- og aprikosfylt ytrefilet av svin

Denne gode svinefileten får en ekstra smakfull vri med fyll av aprikos og hvitløk.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 500 g ytrefilet av svin (i ett stykke)
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 pose tørket aprikos (200 g)
  • kjøkkenhyssing til oppbinding av kjøttet
  • salt og pepper
  • olivenolje

Brokkoli "pil-pil"

  • 0,5 stk purre
  • 1 potte persille
  • 2 stk brokkoli
  • 0,5 stk rød chili
  • 2 fedd hvitløk
  • salt og pepper

Slik gjør du

  1. Lag et 4–5 cm dypt snitt langs midten av ytrefileten, og brett den ut for å lage en lomme. Hakk hvitløk og aprikos, og fyll blandingen i lommen. Brett kjøttet sammen igjen og bind det opp med hyssing.
  2. Krydre ytrefileten med salt og pepper, og drypp over litt olivenolje. Grill kjøttet til det når en kjernetemperatur på 63–65 grader. La kjøttet hvile før servering.
  3. Skyll purren og skjær den i tynne strimler. Grovhakk persillen og del brokkolien i store båter. Hakk chili og hvitløk, og fres dem i en panne med olivenolje. Tilsett brokkolibåtene og stek dem i et par minutter til de blir gyllenbrune. Vend inn purren og persillen, og smak til med salt og pepper.
  4. Skjær kjøttet i skiver og server med de smakfulle grønnsakene.