-
Server medisterkakene sammen med sellerirotmos og gulrøtter, toppet med timian, nykvernet pepper og pepperrotsmuler.
-
Forvarm ovnen til 180 grader.
-
Skrubb eller skrell gulrøttene, skjær av endene og skjær dem i to eller fire på langs, avhengig av størrelsen.
-
Legg dem på et stekebrett, hell over oljen og vend dem godt inn. Strø over en god klype salt og bak dem til de har fått litt farge og har myknet, ca. 40 minutter.
-
Skrell selleriroten, skjær den i grove terninger og kok den mør i lettsaltet vann. Tilsett smør, en klype salt og litt av melken og kjør den sammen til en jevn og fin puré med en stavmikser. Tilsett resten av melken ved behov. Smak til med salt.
-
Kjør brødskivene til grove smuler i en foodprosessor. Tilsett pepperrotkrem, timianblader og en god klype salt og pulsér det sammen til halvgrove smuler.
-
Varm oljen i en stekepanne på middels høy varme, legg i smulene og stek dem gylne og sprø. Avkjøl dem på et kjøkkenpapir.