Ingredienser
Dette trenger du
-
4
pk
strimlet svin
-
12
ss
sesamfrø (gjerne svarte og hvite)
-
1
fedd
hvitløk
-
4
dl
gresk yoghurt
-
8
ss
sitronsaft
-
12
ss
olivenolje
-
4
ss
solsikkekjerner
-
4
klyper
chilipulver
-
4
stk
hjertesalat
-
4
ss
hvitvinseddik
-
2
dl
hakkede urter (som gressløk, basilikum, dill, mynte, timian)
-
nykvernet pepper
-
flaksalt
Slik gjør du
-
Start med å legge 2 ss sesamfrø i en foodprosessor/stavmikser og kjør dem sammen i noen minutter til de har blitt til smør.
-
Ha i hvitløken og kjør til den er finhakket. Bland inn yoghurt, sitronsaft og 2 ss olivenolje og smak til med
salt og pepper. Husk å skrape ned fra sidene underveis så du får med alt.
-
Varm en tørr stekepanne på middels varme og rist resten av sesamfrøene sammen med solsikkekjernene til de er gylne. Hell over i en liten bolle og bland med chilipulver og en klype salt. Sett pannen tilbake på varmen og hell i 1 ss olivenolje. Stek kjøttet til det er gjennomstekt.
-
Skjær av bunnen på hjertesalaten og fordel bladene utover en tallerken. Hell over eddiken og legg på yoghurtsausen. Topp med kjøtt, hakkede urter og frømiks.