Pinnekjøtt dampet på poteter, kålrabistappe og vossakorv
Med mandelpoteter, kålrabistappe og vossakorv får du en klassisk pinnekjøttmiddag laget slik mange har gjort det hjemme i generasjoner. Tvisten er damping av pinnekjøtt på poteter, som både er mer effektivt og gjør potetene ekstra smakfulle.
60+ min
Middels
Slik gjør du
- 1Vann ut pinnekjøttet etter anvisning på pakken.Tips!
Husk at det ofte skal vannes ut 24-30 timer før det skal spises.
- 2Velg ut de største mandelpotetene, vask dem og legg dem med skallet på i bunnen av en stor gryte. Deretter fyller du på med vann til potetene nesten er dekt. Pinnekjøttet skal altså ikke være i kontakt med vannet, kun dampen.
- 3Legg ferdig utvannet pinnekjøtt over potetene og kok opp. Senk så varmen og la det dampe i omtrent tre timer eller til kjøttet løsner fra beinet. Pass på at ikke alt vannet dampes bort, for da blir kjøttet tørt og du risikerer å ødelegge kjelen. Fyll derfor på med mer vann når/hvis det er nødvendig
- 4Kålrabistappe: Skrell og del kålrabi og gulrot i biter. Kok mørt, hell av vannet og mos med smør og fløte. Smak til med salt, pepper og muskatnøtt.
- 5Vossakorv: Dampes sammen med kjøttet de siste 15 minuttene.
- 6Når pinnekjøttet er ferdig dampet tar du det ut og legger potetene forsiktig i en serveringsform.Tips!
Kraften som har dannet seg i kjelebunnen, kan du rense gjennom en sil og servere som en sjysaus.
- 1