Pinnekjøtt dampet på poteter, kålrabistappe og vossakorv

Med mandelpoteter, kålrabistappe og vossakorv får du en klassisk pinnekjøttmiddag laget slik mange har gjort det hjemme i generasjoner. Tvisten er damping av pinnekjøtt på poteter, som både er mer effektivt og gjør potetene ekstra smakfulle.

60+ min
Middels
Pinnekjøtt dampet på poteter, kålrabistappe og vossakorv

Slik gjør du

    1. 1
      Vann ut pinnekjøttet etter anvisning på pakken.
      Tips!

      Husk at det ofte skal vannes ut 24-30 timer før det skal spises.

    2. 2
      Velg ut de største mandelpotetene, vask dem og legg dem med skallet på i bunnen av en stor gryte. Deretter fyller du på med vann til potetene nesten er dekt. Pinnekjøttet skal altså ikke være i kontakt med vannet, kun dampen.
    3. 3
      Legg ferdig utvannet pinnekjøtt over potetene og kok opp. Senk så varmen og la det dampe i omtrent tre timer eller til kjøttet løsner fra beinet. Pass på at ikke alt vannet dampes bort, for da blir kjøttet tørt og du risikerer å ødelegge kjelen. Fyll derfor på med mer vann når/hvis det er nødvendig
    4. 4
      Kålrabistappe: Skrell og del kålrabi og gulrot i biter. Kok mørt, hell av vannet og mos med smør og fløte. Smak til med salt, pepper og muskatnøtt.
    5. 5
      Vossakorv: Dampes sammen med kjøttet de siste 15 minuttene.
    6. 6
      Når pinnekjøttet er ferdig dampet tar du det ut og legger potetene forsiktig i en serveringsform.
      Tips!

      Kraften som har dannet seg i kjelebunnen, kan du rense gjennom en sil og servere som en sjysaus.