Grønn ertesuppe

En sunn og god suppe med cashewkrem og strimlet spinat.

Ingredienser

Cashewkrem

  • 2 dl Cashewnøtter uten salt
  • 2 dl Vann
  • 1 Lime, kun saften
  • 0,5 ts Salt

Ertesuppe

  • 2 ss Olje
  • 1 stk Gul løk
  • 3 fedd Hvitløk
  • 750 g Grønne erter
  • 1 l Vann
  • 2 terninger Grønnsaksbuljong
  • 1 ts Salt
  • 1 ts Sort pepper
  • 2 Saften fra to lime
  • 1 pose Babyspinat til servering

Slik gjør du

  1. Begynn med cashewkremen. Bløtlegg nøtter i vann (gjerne på morgenen). Når de er litt myke mikser du de til en jevn masse med stavmikseren, og smaksetter med sitronsaft og salt.
  2. Varm en stor gryte med olje. Grovhakk løk og hvitløk og surr det mykt. Ha i erter, vann og buljong. La det koke i ca. 10 min. Kjør suppen glatt med stavmikser. Smak til med salt, pepper og limesaft. Strimle spinaten.
  3. Server suppen med cashewkrem og spinat.