Kokos- og avokadosuppe

Med ristede mandler og spekemat.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 2 stk avokado
  • 1 boks lett kokosmelk
  • 1 dl vann
  • 1 stk sitron, saften
  • 1 stk agurk
  • 1 dl mandler
  • 1 neve basilikum
  • 1 stk 4-5 cm ingefær
  • olivenolje
  • 10-12 skiver spekemat

Slik gjør du

  1. Del avokadoene i to og fjern steinene. Ta ut fruktkjøttet med en skje og legg det i en blender. Skrell og del agurken i terninger.
  2. Ha de i blenderen sammen med kokosmelk, vann og sitronsaft. Kjør alt til en helt glatt suppe. Sett suppen kaldt frem til servering.
  3. Grovhakk mandlene og rist de i en varm og tørr panne. Skrell ingefæren og finhakk den. Hell suppen i skåler og topp med ingefær og mandler.
  4. Avslutt med basilikum og noen dråper olivenolje. Server suppen sammen med et fat spekemat.