Kremet restesuppe

Bruk det du har i kjøleskapet og i fryseren. Her er et forslag til ingrediensene.

Ingredienser

  • 1 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 3 stk poteter
  • 0,5 stk kålrot
  • 2 stk gulrøtter
  • 1 stk pastinakk
  • 0,5 stk blomkål
  • 3 cm fersk ingefær
  • 2 terninger grønnsaks- eller hønsebujong
  • 1 liter vann
  • 1 ss olivenolje
  • 0,5 pose spinat
  • 1 stk sitron
  • 2 dl Drømmelett
  • 1 neve persille
  • 1 dl solsikkekjerner

Slik gjør du

  1. Bruk det du har i kjøleskapet og i fryseren. Begynn med løk og hvitløk, deretter rotgrønnsaker, og til slutt mer delikate grønnsaker. Blir suppen for tykk tilsetter du mer vann. Her er et forslag til ingredienser. Grovakk løk og hvitløk. Vask og skrell rotgrønnsakene og kutt dem i terninger. Del blomkålen i buketter og riv ingefæren. Løs opp buljongterningene i kokende vann. Stek løken på middels varme i en stor gryte med olivenolje. Ha i hakket hvitløk og la det steke i ett minutt før du har i grønnsakene og ingefæren. Hell i buljongen og kok grønnsakene møre. Ha i spinaten, vent til den har kollapset og fjern gryten fra varmen. Kjør suppen jevn med en stavmikser og smak til med salt og pepper. Server med en fersk sitronbåt, en skje Drømmelett og finhakket persille.