Potet- og purresuppe

Denne potet- og purresuppen med gresskarfrø med timian kan bli en ny favoritt til middag!

Ingredienser

  • 500 g Poteter
  • 1 stk Purre
  • 1 l Lettmelk
  • 3 dl Vann
  • 2 terninger Hønsebuljong
  • 1 ts Salt og pepper
  • 1 ss Dijonsennep
  • 2 dl Ristede gresskarkjerner
  • 1 neve Frisk timian til servering

Slik gjør du

  1. Skrell poteter og vask purren. Del i mindre biter og ha i en stor gryte. Hell over melk og vann.
  2. La det koke opp og tilsett buljong. Kok til potetene er myke. Bland alt litt grovt med en stavmikser.
  3. Ikke kjør det helt glatt. Smak til med pepper, salt og dijonsennep.
  4. Rist gresskarkjerner i en tørr panne, i ca. 5 min.
  5. Server suppen med ristede gresskarkjerner og frisk timian.