Ingredienser
-
6
rødbeter
-
2
pakker
Lett kokosmelk
-
4
dl
Vann
-
2
terninger
Grønnsaksbuljong
-
4
stk
Beter
-
1
stk
Avocado
-
2
dl
Gresk yoghurt
-
1
ss
Revet ingefær
-
1
Salt og pepper
-
1
ss
Sitronsaft
-
1
pakke
Bladpersille
Slik gjør du
-
Skrell rødbetene og del dem i mindre biter (legg et bakepapir på fjølen så du unngår flekker). Legg rødbetene i en gryte med kokosmelk og vann. Smuldre i buljongen og la det koke opp. Kok på lav varme til rødbetene er blitt myke. Kjør alt glatt med stavmikser.
Skjær betene i tynne skiver med mandolin eller ostehøvel og skjær avokadokjøttet i skiver. Bland det sammen.
-
Bland sammen yoghurt og revet ingefær. Smak til med salt, pepper og litt sitronsaft. Server suppen med beter, avokado og ingefæryoghurt, avslutt med hakket persille.