Grillet tomatsuppe med olivenbruschetta

Grillet tomatsuppe med olivenbruschetta er en fyldig og smakfull rett - perfekt som lett middag eller forrett.

Ingredienser

Suppe

  • 8 stk mellomstore klasetomater
  • 3 stk røde spisspaprika
  • 1 stk agurk
  • 2 stk sjalottløk
  • 1 stk hvitløksfedd
  • 1 dl olivenolje
  • 0,5 dl eplecidereddik
  • tabasco, salt og presset sitronsaft til smak

Bruschetta

  • 1 stk ciabatta
  • 1 stk hvitløksfedd
  • 1 dl hakkede grønne oliven
  • olivenolje
  • basilikum til servering

Slik gjør du

  1. Del og gni 5 tomater og paprikaen med litt olivenolje. Grill til lett brunet og mykt.
  2. Skrell og kutt agurk, sjalottløk og de siste tomatene i mindre biter, ha i bolle.
  3. Tilsett olivenolje og eplecidereddik, og bland godt. Ha i de grillede grønnsakene.
  4. Stavmiks suppen, gjerne grovt for chunky konsistens. Smak til med tabasco, salt og sitronsaft.
  5. Server med olivenbruschetta, litt olivenolje og friske basilikumblad.
  6. Bruschetta: Skjær brødet, gni det med hvitløk og olje, grill begge sider til det er sprøtt.
  7. Ha over oliven og olivenolje, og pynt med basilikum!