Tacosuppe av rester

Med enkle grep kan restene fra fredagstacoen bli til en ny middag eller en spennende lunsj.

Ingredienser

  • 4 dl Vann
  • 1 Grønnsaksbuljongterning
  • 2 ss Olje til steking
  • 1 Løk Eller rester fra ferdig oppkuttet løk
  • 1 fedd Hvitløk
  • 1 pose Tacokrydder
  • 400 g Hakkede tomater
  • Tortillachips
  • Rester av tacokjøtt
  • Rester av paprika, bønner eller tomater
  • Rester av ost, rømme og mais
  • Koriander

Slik gjør du

  1. Kok opp vann og rør ut buljongterningen i det kokende vannet. Når buljongen er rørt ut, setter du blanding til side.
  2. Finhakk løk og hvitløk. I en ny kjele varmer du opp 2 spiseskjeer olje. Stek løk og hvitløk til den er myk og blank. Tilsett posen med tacokrydder og stek i ca. 2 minutter. Tilsett buljongvannet, hermetiske tomater og rester av bønner, tomater eller paprika. La blandingen koke i ca. 15 minutter. Smak til.
  3. Hell den ferdige suppen i skåler og topp med rester av tacokjøttet, ost, rømme, mais og knuste tortillachips.