Toscansk grønnsakssuppe
Italiensk klassiker med brød i selve suppa.
Slik gjør du
-
Kok opp vannet og løs opp buljongterningene. Skjær selleri, løk og fennikel i terninger. Stek dem i olje i en tykkbunnet gryte på middels varme, til løken er myk og blank. Ha i hakket hvitløk, og stek til den er myk. Knyt urtene sammen med litt hyssing og legg dem i sammen med buljong, tomater og chilipulver. Kok på lav varme i 30 minutter. Rør om innimellom.
-
Rist brødet, skjær det i terninger og ha dem i suppen sammen med bønnene. Fjern stilkene på grønnkålen og grovhakk bladene. Legg dem i suppen når bønnene er varme. La det småkoke i 5 minutter. Fisk ut urtene og smak til med salt og pepper. Server med revet Grana Padano, litt ferskpresset sitronsaft (ev. sitronskall) og hakket persille.