Ingredienser
Tomat- og chilichutney
-
6
stk
Store tomater
-
1
stk
Rødløk
-
0,5
stk
Rød chili
-
0,5
ss
Finrevet ingefær
-
0,25 dl Hvitvinseddik
-
0,5
ts
Salt
-
0,5
dl
Sukker
-
0,5
ts
Malt kanel
-
1
hel
Chili (til pynt)
Slik gjør du
-
Skjær tomatene i terninger og finhakk rødløken og chilien. Legg det over i en liten kjele sammen med ingefæren og la det putre på middels varme i 5 min.
Rør inn eddik, salt og sukker. Kok opp og smak til med kanel og mer chili dersom du ønsker. La blandingen småkoke uten lokk i ca. 45 min.
Avkjøl chutneyen litt før du heller den over på et sterilisert glass med en hel chili på toppen.
Denne oppskriften gir 5 dl chutney.