“Fake Tuna”: Soyamarinert grillet vannmelon med grillet hjertesalat

Ingredienser

  • 1 vannmelon

Marinade:

  • 1 dl soyasaus
  • 2 ss eplecidereddik
  • 2 ss rapsolje
  • 1 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 ts revet ingefær
  • 1 ts honning
  • 1 ts seamolje

Grillet hjertesalat:

  • 4 stk hjertesalat
  • 2 sitroner
  • 2 dl rømme
  • Friske urter til servering, f.eks. dill og koriander
  • 3 ss ristede sesamfrø
  • Salt og pepper fra kvern

Slik gjør du

  1. Skjær av skallet på melonen, del i to og skjær i skiver, ca. 1 cm tykke.
  2. Bland marinaden, ha melonskivene i en plastpose og hell over marinaden. Lukk posen og la trekke i 30 minutter. I mellomtiden tenner du grillen.
  3. Grill melonskivene på svak varme under lokk i 20–25 minutter. Pensle med marinaden underveis.
  4. Del sitronene i to og legg dem på grillen. Del hjertesalaten på langs og grill dem et par minutter på hver side.
  5. Når sitronene har fått en karamellisert overflate på grillen, press saften over salaten og ha på klatter med rømme. Smak til med havsalt.
  6. Topp med friske urter og ristede sesamfrø.
  7. Ta melonen av grillen, skjær i pene "tunfisk-skiver", og server med grillet hjertesalat.