Nyhet! Barilla Spaghetti i ny pakning

Slik lager du pasta alla pizzaiola

Spaghetti er en hverdagsfavoritt i mange hjem, men det er lett å ty til den samme oppskriften hver gang. Er du sulten på noe nytt? Prøv pasta alla pizzaiola. En pastarett med få ingredienser, men med mye smak!

Pasta alla pizzaiola er en smaksrik pastarett du enkelt kan lage uten å bruke for mye tid på kjøkkenet. Som navnet antyder, er denne pastaretten inspirert av pizzaens smaker – med en herlig kombinasjon av tomat, basilikum, oregano og smeltet mozzarella.

Retten er perfekt for travle hverdager når du ønsker en smakfull og enkel middag. Med få, men gode ingredienser, får du et smakfullt måltid som både barn og voksne vil elske. Du kan enkelt tilpasse retten til dine egne preferanser, for eksempel ved å tilsette kjøtt, kylling eller scampi.

Favoritt i ny pakning

Visste du at Barilla Spaghetti er Norges mest solgte spaghetti? Neste gang du leter etter denne spaghettien i hyllene hos KIWI vil du finne den i ny emballasje: i kartong istedenfor plast. Selve produktet er helt uendret med den samme smaken og kvaliteten som du forventer av Barilla.

Oppskrift på pasta alla pizzaiola

oppskrift-pasta-pizzaiola.jpg

Til 4 porsjoner trenger du: 

  • 400 g Barilla spaghetti
  • 2 ss olivenolje
  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 boks (400 g) hakkede tomater 
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts tørket basilikum
  • 1 ts tørket timian
  • 100 g sorte oliven
  • 100 g fersk mozzarella 
  • Salt 
  • Pepper 
  • Fersk basilikum til pynt

Slik gjør du: 

  1. Kok spaghetti etter anvisning på pakken. 
  2. Mens spaghettien koker kan du lage sausen: Varm opp olivenoljen i en stor stekepanne på middels varme. Tilsett finhakket hvitløk og la den steke i 1-2 minutter til den blir gyllen.
  3. Tilsett tomater og krydder. Smak til med salt og pepper. La sausen småkoke på lav varme i 10-15 minutter til den tykner litt og smakene er godt blandet.Tilsett oliven mot slutten av koketiden.
  4. Bland pastaen med sausen: Tilsett den kokte pastaen i sausen, og bland godt slik at pastaen blir dekket av sausen. La spaghettien trekke i sausen i 1-2 minutter på lav varme for å absorbere smakene.
  5. Rør inn osten mot slutten slik at den rekker å smelte, og pynt med fersk basilikum.