Koker du alltid for mye, eller for lite, spaghetti? Dette trikset vil redde deg.
Har du også problemet med at det ofte blir for mye pasta når du koker den til middag? Uansett hvor ofte man lager pasta er det vanskelig å beregne spaghetti på øyemål, men det finnes heldigvis en løsning på problemet.
Hvor mye tørr pasta per person?
Per person beregner man vanligvis 75-100 gram pasta. Til barn beregner du litt over halvparten.
Kjekt å vite: Bruker du fersk pasta, tilsvarer 100-150 gram pasta en porsjon.
Hvordan beregne en porsjon pasta?
Når du skal gjøre noe så enkelt som å koke pasta, er det deilig å slippe å ta frem kjøkkenvekten for å få riktig mengde. Her er fire smarte tips som gjør det enkelt å beregne riktig mengde pasta:
1. Hullet i pastasleiven
Visste du at hullet i pastasleiven ikke bare er for å sile bort eventuelt vann som er igjen, det gir deg også én porsjon spaghetti. Du kan også kjøpe et eget spaghettimål.
2. Bruk fingrene for hvor mye spaghetti per person
En annen regel er at om du holder tommel og pekefinger sammen som på bildet, vil det danne et hull med omkrets på størrelse med et kronestykke, noe som tilsvarer ca. 100 gram spaghetti.
3. Lag ditt eget pastamål
Du kan enkelt lage ditt eget spaghettimål ved å skru av korken på en 1,5 liter plastflaske. Hullet i flasken gir cirka 100 gram spaghetti.
Hvor mange dl er en porsjon pasta?
Skal du lage for eksempel farfalle, penne eller fusilli er 2 dl cirka 75 gram pasta, mens 1,5 dl makaroni eller annen type liten pasta er cirka 60 gram.