KIWI og Barillas pastaskole

Visste du at det finnes en «al dente»-garanti?

Visste du at det finnes en «al dente»-garanti?

Synes du det er vanskelig å koke pastaen «al dente»? Sjekk denne oversikten for hvordan du alltid vil lykkes med pastamiddagen fra Barilla.

Oversatt fra italiensk betyr al dente «for tannen» og betyr at pastaen skal være kokt så lenge at den er myk nok til å spises, men fast nok til å gi litt motstand når den tygges. 

Vanskelig? Neida!

Barillas «al dente»-garanti

Barillas produkter har nemlig en «al dente»-garanti som gjør at hvem som helst kan lage perfekt pasta. Kombinasjonen av nøye utvalgte råvarer og produksjonsprosesser gjør at du får den deilige tyggemotstanden hver gang.

Barilla bruker kun høykvalitets durumhvete, og det er nettopp det høye proteininnholdet i denne hveten som gir den ettertraktede tyggemotstanden.

NAM: Nå kan hvem som helst oppnå perfekt al-dente-kvalitet på pasta. FOTO: Øyvind Haug
NAM: Nå kan hvem som helst oppnå perfekt al-dente-kvalitet på pasta. FOTO: Øyvind Haug

Slik koker du perfekt pasta

Det finnes utallige typer pasta og mange har ulik koketid. En generell huskeregel er likevel at forholdet mellom pasta, salt og vann skal være riktig.

Når man koker pasta er anbefalt mengde salt og vann per 100 gram pasta, 7 gram salt og 1 liter vann. Størstedelen av saltet blir ikke konsumert fordi mesteparten blir helt av med vannet, men det er viktig for smak og tekstur.

Smak på pastaen 1-2 min før den er ferdig slik at du kan passe på at den ikke blir overkokt.

Hell ut alt vannet og nyt umiddelbart, la aldri pastaen vente på deg!